Tidsfordriv.

1. Hur gammal är du om fem år? 25
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Kim & Emma
3. Hur lång är du? Knappa hundrasexti'
4. Vilken är den senaste filmen du sett? Tropic Thunder
5. Vem ringde du senast? Josses, har inte ringt pa flera dagar. Mor eller far
6. Vem ringde dig senast? Typ samma svar som ovan
7. Hur löd det senaste sms:et du fick? "Hej gomsan!! Jag ligger hemma med hosta och feber sa det ar inte jattekalas, menmen. Vad fint att hora!! (fast med pluppar over o saklart) Puss love u!!! <3 halsa alla!!"
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Det beror valdigt pa, men i regel sms
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda
10. När såg du senast din mamma? For sexton dagar sedan
11. Vilken ögonfärg har du? Morkbla
12. När vaknade du i dag? Forst halv sju, sedan halv atta
13. Vilken är din favoritjulsång? Nu ar det jul igen (alltsa den roliga) tror jag
14. Vilken är din favoritplats? Lintulouto, tveklost
15. Vilken plats föredrar du minst? Tranga, svettiga utrymmen
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Overallt och ingenstans
17. Vad skrämde dig om natten som barn? Inget sarskilt direkt, ibland doden men da fick jag lagga huvudet pa pappas brost och lyssna till hans hjarta sa blev det battre
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Hade ett hysteriskt skrattanfall igar kvall som handlade om allt mojligt, t.ex. en jattehetsig diskussion med Kim om "lugnet fore stormen" och att jag drack vatten medan fnittret fortfarande bubblade i magen --> vatten i halva rummet
19. Hur stor är din säng? For tillfallet 90 cm (ovre loftet pa en vaningssang) men i vanliga fall 180 cm!
20. Har du stationär eller bärbar dator? Barbar
21. Sover du med eller utan kläder på dig? I regel spritt sprangande men det varierar beroende pa situtation
22. Hur många kuddar har du i sängen? Just nu en, annars tva
23. Hur många landskap har du bott i? Tva, Sodermanland och Vastra Gotaland
24. Vilka städer har du bott i? Eskilstuna och Goteborg
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Oftast barfota, ibland strumpor
26. Är du social? Det ar ratt olika, men skulle nog vilja kalla mig social anda
27. Vilken är din favoritglass? De satsigaste
28. Vilken är din favoritefterrätt? Hmm! alltifran kladdkaka till fruktsallad med hemmagjord kolasas till en dadel
29. Tycker du om kinamat? Har bara atit pa Sverigerestauranger men det ar gott
30. Tycker du om kaffe? Nej!
31. Vad dricker du till frukost? Foredrar juice men sa blir det inte alltid
32. Sover du på någon särskild sida? Far omkring en hel del men borjar pa magen
33. Kan du spela poker? Joda
34. Tycker du om att mysa/kela? Svettas ihjal av att skedas och gillar inte nar det blir for trangt men vill garna ha narhet och gos!
35. Är du en beroendemänniska? Det har jag inte direkt reflekterat over, pa satt och vis kanske
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Napp!
37. Vill du ha barn? Just nu inte det minsta vilket ar vad jag utgar ifran
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, Norska (fast det raknas ju egentligen inte enligt mig), ittebitte Finska och annu mer ittebitte Spanska, Xhosa och Afrikaans. Danska saklart! Och Rovarspraket. I-spraket ocksa ju!
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej
40. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet, havet, havet
41. Vad spenderar du helst pengar på? Resor och andra roliga pahitt
42. Äger du dyrbara smycken? Not ma thang
43. Vilket är ditt favoritprogram? Gud, det finns jattemanga. Orkar knappt namna nagon men Six Feet Under forstas
44. Kan du rulla med tungan? Vad betyder det? Vika ihop den liksom? Isafall, ja
45. Vem är den roligaste människan du känner? Det beror pa pa vilket satt en menar med rolig - nagra av dem jag skrattar som mest at ar mamma, Anna & Kim
46. Sover du med gosedjur? Nope
47. Vad har du för ringsignal? Eldkvarn-Ta min hand. Just nu anvander jag dock en sydafrikansk Samsung som jag aldrig hort ringa, men det ar la nagon standard
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Yes box, ar en riktig sparare
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Mitt pennfodral
50. Flirtar du mycket? Na, borde florta mer
51. Kan du byta olja på bilen? Kanske
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Ne
53. Vilken var den senaste boken du läste? J.K Rowling-The Casual Vacancy
54. Läser du någon dagstidning? Kollar DN, Kurren & GP pa natet ibland
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Flamman
56. Dansar du i bilen? Jajaman
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Antagligen P3
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Uppgifter om Body Worlds
59. När var du i kyrkan senast? Nar Liam doptes, 30:e september
60. Är du lycklig? Det hander, ar valdigt tillfreds och just nu kanner jag mig absolut lycklig. Kan iofs ocksa kanna mig sjukt olycklig stundtals.

Bogging.

Halej! Nu sitter jag pa nya "jobbet", vid min egen arbetsstation! Jag, Kim & Emma som ar har pa LRS har varsitt skrivbord med dator, telefon etc, hehe. Det kanns valdigt bra, stamningen har ar mycket god och avslappnad, manniskor skrattar hogt och har varit mycket valkomnande. Vi ska strax ga hemat. Denna forsta dag har gatt mycket fort. Det tar ca 20 minuter att ga hit i rask takt vilker var vad som behovdes imorse for att komma i tid och herregud vad svettig jag var nar vi kom fram! Men det far en leva med. Najaaa, detta ar nog inte sa intressant for er men jag tycker det ar sa himla kul. Gar bara runt och flinar som en lycklig idiot hela tiden at minsta lilla.
Tjabba sa lange!

Liten update.

Hej kompisar! Nu ar vi i Kapstaden, Sydafrika och alltsa - nog har jag langtat efter varmen men det var inte forran vi kom ner som jag insag hur mycket! Det ar valdigt skont. Idag har det blast sa in i helvete vilket ar besvarligt pa sina satt men absolut inte kylande. An sa lange har vi haft semester sa att saga men imorgon borjar allvaret! Det ar sa himla gott att vara har och vart gang ar verkligen helt fantastiskt. Vi hors snart igen! POSS

Julgodiset!


Agge chillar.

 
 

Blä.

Här kommer ett riktigt gnällinlägg som inte fyller någon funktion som helst förutom att jag bara ska häva ur mig lite bajs. Ni kan lika gärna sluta läsa med en gång.

I söndags åkte jag alltså hem till Göteborg. Jag hade valt att åka regionaltåg direkt från Arboga. På dessa tåg måste du betala extra för platsbokning vilket jag varit för snål att göra. Vagnen för obokade resenärer var ganska full och jag hamnade så att säga på fel sida, dvs. där det inte fanns något bagageutrymme. Bagage var en vara jag hade ganska gott om efter tre veckor borta så det var ingen mening att gå genom vagnen. Istället fick jag stå vid ytterdörren och trängas, bredvid mig (väldigt nära) stod en snubbe som pratade med sig själv på olika språk och med jobbig röst - konstant. Mitt ansiktsuttryck vittnade om en svart tomhet vilket var ungefär vad jag kände. Och en gnutta frustration. 
MEN! Så vid nästa station, Örebro Central gick snubben av och likaså jag för att kila bort till den andra dörren och hamna på rätt sida vagnen. Den visade sig dock vara ur funktion så fick kila tillbaka igen, men då hade såpass många gått av att det plötsligt fanns rätt så gott om plats. Så jag kånkade igenom till andra sidan, fick två säten för mig själv precis vid bagaget och kunde slå mig till ro och dra igång datorn. Då kändes det såklart väldigt mycket bättre, ja rentav riktigt bra. Sedan blev vi ståendes ett bra tag pga. av kids som lekte på rälsen... Till slut kom vi iallafall iväg och jag satt i lugn och ro med musik & projektplanering. Väl framme i Hallsberg blev vi ståendes igen, anslutningen började krångla och ett litet strömavbrott kom förbi. Plötsligt hörs det i högtalarna: "Det främre vagnsetet har slutat fungera så ni i vagn ett, två och tre får samsas med dem i vagn fem och sex. Hela vagnen (vi satt i vagn två) satt först tysta och sneglade på varandra, därefter hördes några svordomar och slutligen paniken när alla skulle rafsa ihop alla saker. Det visade sig dock inte vara så jävla bråttom eftersom vi blev ståendes länge till. I den nya vagnen fick jag fällsätet utan ordentligt rygg- och armstöd vid yttedörren. Nåja, ett säte iallafall... 
I Göteborg hade jag sedan sämsta tänkbara tajming och fick vänta 16 minuter på vagnen. Kom hem strax efter tolv (midnatt alltså) och var så jävla sur. DOCK så blev jag direkt väldigt mycket gladare eftersom Anna hade ställt fram ett inramat nyårskalas på oss på byrån tillsammans med en välkommen hem-lapp med info om att matlåda fanns!! hjärta (tur att detta skitinlägg slutade bra iallafall)
 

Bara ett litet hej, en liten uppdatering av läget och så.

De två senaste fredagarna har jag inte fattat att det är fredag igen (gör jag iochförsig typ aldrig men nu har jag fattat extra lite) och så är det fredag idag igen! På söndag åker jag tillbaka till Göteborg och har då varit här i över tre veckor. Det har varit otroligt skönt med långsemester men ser fram emot att komma hem till La isla bonita också, så allt är som det ska. Känns konstigt när jag ska säga hejdå till folk och liksom inser att vi inte kommer ses på jättelänge och nästa gång vi ses har jag spenderat sex veckor i Sydafrika. Blir ändå det vanliga "hejdå, ha det bra, vi hörs och ses". Lika bra det. Vad säger en liksom? Det är ändå inte en evighet. Iallafaaaall. På måndag är det skola igen, sedan en helg i Götet som kommer bli så jävla bra och så torsdagen efter det smäller det!!

Ännu ett år.

Gjorde du något 2012 som du aldrig gjort förut?
Jag flyttade till Göteborg! Och lite senare skaffade jag tillsammans med Anna vårt första alldeles egna hyresrättskontrakt. Jobbade som säljare, stod ut i en vecka och hoppas att denna första gång också blir den sista (beror lite på form och vad som ska säljas också såklart). Var konferencier på ett event. Körde trimmer. Klarade av att ta mig fram ensam i Stockholms kollektivtrafik utan tabbar. Åkte nattbuss. Handlade på bolaget. Med mera.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Min kusin Sara och hennes snubbe Benny är också som vänner, så ja!
Dog någon som stod dig nära?
Ja. Ja. Ja.
Vilka länder besökte du?
Förutom Sverige endast Finland den här gången.
Är det något du saknar 2012 som du vill ha 2013?
Mer tid med människor jag inte träffar så ofta, till exempel pappa. Och ett mindre slösaktigt sinne med ca noll känsla för pengar. Och själslig ro.
Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
Det är förstås flera, de flesta jag tänker på har med negativa saker att göra inser jag. Men ett datum jag alltid kommer minnas på både mycket gott och mycket ont är 27/9.
Vad var din största framgång 2012?
Lägenhetskontraktet. Och att komma in på Färnebo och få börja i världens finaste klass. Fick dessutom detta besked samma dag som vi skrev på!
Sen måste jag också säga att jag ser det som en stor framgång att min motion, den allra sista som kom in till (V):s kongress röstades igenom! Och jag var med och tryckte. Jag hade stått nervös som bara den inför alla ombud som hade 1000 års erfarenhet och talat om varför de borde rösta ja. Då var jag stolt.
Största misstaget?
Bortslösade pengar.
Bästa köpet?
Biljetter av olika slag, spontana gåvor som gjort människor glada, saker till lägenheten.
Gjorde någonting dig riktigt glad?
När jag hälsade på en vän och vi redde ut vår relation vilket gjorde att allt känns så himla mycket bättre. Äntligen vågade jag uttala de magiska orden också.
Att kunna säga upp mig från säljarjobbet efter fyra dagar och istället åka till Finland i en månad. Det var en så fruktansvärt oerhörd lättnad.
Umgänget med mina allra käraste. Att alltid alltid skoja om penisar och bajs tills magen viker sig.
Privilegiet att få bo tillsammans med Anna, den bästa kombon jag kan tänka mig, i goa Göteborg.
Min familj. Trots allt så finns ni ju kvar, och är så fina.
Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2012?
Det finns massor! Väljer ut fyra efter de olika kvartalen ungefär.
4. Grimes-Be a body
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Väldigt olika. Periodvis ungefär samma, periodvis gladare, periodvis ledsnare.
Vad önskar du att du gjort mer?
Upptäckt det Göteborg har att erbjuda.
Vad önskar du att du gjort mindre?
Okej lite tjatigt men det är verkligen störigt - slösat. Det handlar framför allt om ett enskilt studiemedel.
Tvekat.
Blev du kär i år?
Jag blir förälskad hela tiden, men icke kär.
Favoritprogram på TV?
Blandar alltid ihop vad jag ser när för tiden flyter ihop. Men något jag vet sändes i år är Torka aldrig tårar utan handskar som var oerhört bra. Jag & Anna tittar just nu på Nip/Tuck vilket är vansinnigt men fantastiskt. Och så inser jag att Six feet under faktiskt var i år vilket är THE Serie of my life. Kobra är en ständig trotjänare. Lilyhammer som jag raskt kollade igenom på Netflix var också väldigt bra. Skulle kunna hålla på en evighet!
Bästa boken du läste i år?
Skamligt som bara den men kan endast komma på två böcker jag lyckats avsluta i år (med undantag för de dussintals Allers-romaner jag läste i stugan) är Momo, eller kampen om tiden och Jag är Broman - Fleming Bromans memoarer som båda var bra. Bromans var egentligen kass på så många vis men samtidigt omöjlig att lägga ifrån sig och i min mening ytterst läsvärd.
Största musikaliska upptäckten?
Oj. The Shins, Bombay Bicycle Club, The Rapture, Grimes mm.
Något du önskade dig och fick?
En egen hyresrätt! och en hel drös andra härliga ting men det är nog det största.
Något du önskade dig och inte fick?
Absolut men mest bara materiella ting och absolut inget jag tänker på.
Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Jag åkte till systemet, höhö, fnissade hela tiden och gick 1000 varv = kände mig jättetöntig. Glömde dessutom påse så stod med en tetra i famnen på vagnen hem. Sedan ägnade jag lite tid åt att förbereda en månad i Finland. På kvällen hade det blivit så att det plötsligt var min & Nicolas sista dag tillsammans innan hans flytt hem eftersom jag skulle åka. Så tillsammans med Anna åt vi tacopaj, drack rödvinet jag handlat, buggade vilt och lyssnade på denna.
23.15 rullade jag ut från Nils Ericsson-terminalen på en nattbuss mot Stockholm.
!
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Det tycker jag alltid. Om 2012 kan framför allt sägas mer liv, mindre död.
Vad fick dig att må bra?
Mina näraste och käraste! Vild dans, god mat, att hänga i Viktoriahuset med de mest engagerade och roligaste personerna och känna att jag hittat fullständigt rätt med något, spontana utflykter, gäster på vår soffa, små lappar med peppande ord och tankar, vårt badkar, mitt nya sovrum, när lurviga bollar rullade ihop sig i knät eller gav en försiktig liten puss på kinden, att införa nya rutiner tillsammans med en fin vän - äta Jonsborg konstant, ligga i soffan och titta ett avsnitt serie varje dag, veckohandla. Att fuldansa till Toto på en småländsk parkering, nattliga äventyr, få träffa drömmännen. Listan kan faktiskt göras rätt lång. Och det känns ju bra ändå.
Vilken kändis var du mest sugen på?
Många kommer och går men en som alltid består det är Markus Krunegård. Såklart.
Vem saknade du?
Min familj. En vän.
De bästa nya människorna du träffade?
Nicolas och min klass på Färnebo!
Mest stolt över?
Jag är väldigt dålig på att vara stolt över mig själv. Fast frågan behöver förstås inte ha med mig själv att göra. Men stolthet är nog en känsla som jag sällan känner, rent allmänt. Vet inte varför. Men nog är jag stolt över min familj, överlag liksom. Och en mer specifik grej skulle väl kunna vara lägenhetskontraktet.
Högsta önskan just nu?
Också en grej jag inte direkt sysslar med. Höga önskningar. Men jag vill som sagt att 2013 blir det året då saker äntligen stabiliseras lite. Och så vill jag att Sydafrikaresan blir fet!
 
 
 
 
 
 
.

"2011 har varit det sämsta tänkbara jävla skitåret" Detta faktum gjorde att mina förhoppningar mer än någonsin ställdes till det nya året, 2012. Men det tog inte slutet. Livet hade mer skit att erbjuda. Eller den här gången snarare döden som satte sina klor i oss. Om det inte sker en förändring den här gången vet jag inte vad jag gör. Snälla 2013.

RSS 2.0