.

Åkte till Stockholm med mamma och Leila igår för mamma hade fått tid med sin invalidiserade arm på Södersjukhuset. Det är väldigt tråkigt att mor gjort sig illa, men vi höll alla med om att det ändå var trevligt att komma upp till huvudstaden en sväng. Lunchade på Seyhmans vegetariska innan besöktet och det var en himmelsk buffé. Medan mamma var hos Dr Roos så strosade jag & Leila runt i hennes gamla hemkvarter på söder. När mamma sedan var klar åkte vi bort till Fotografiska och spenderade ett par timmar där med vackra bilder och mintmaränger. Avslutade med en sväng i Gamla stan och på Drottninggatan och jag blev en t-shirt rikare på Beyond retro. Väl hemma igen blev det lite mat i tomma magen och sedan somna som en sten så fort huvudet kom i kontakt med kudden. Nu ska jag plugga.

Jaja.

Tidigare på statsvetenskapen så har vi pratat om politisk konservatism och i samband med detta också nämnt psykologisk konservatism, dvs. typ "SVT borde inte byta logga" eller "Varför ändrade de formen på potatisskalaren? Den fungerade minsann bättre förr!" Inga fantastiska exempel men ni förstår poängen.
Just nu är jag väldigt psykologiskt konservativ när det kommer till Facebooks nya klädsel. Alltså seriously, tidigare har jag tyckt lite olika om alla omgörningar men det har aldrig varit någon big deal, men nu börjar jag fan tröttna!

Wöh.

Något som gjorde dig glad igår?
Den fina anteckningsboken jag köpte på AMA, mötet med Sofie och kvällen med mina finaste.
Humör just nu?
Helt okej, trött och seg, lite kluven
Vad gjorde du klockan åtta på morgonen?
Soooov!!!
Vad gjorde du för femton minuter sedan?
Låg här och surfade runt så att säga
Vad du ser om du tittar till höger?
En grå soffryggstödskudde
Vad gör dig glad just nu?
Att jag är ledig i en vecka
Hur vädret är hos dig just nu?
Det blir alltmer kyligt
Vad var det senaste du åt?
Gräddkaka som någon kamrat hade köpt
Bästa glassmaken?
Det varierar, men något satsigt ska det vara
Sover du tungt?
Japp
Drömmer du mardrömmar?
Det händer, men inte särskilt ofta
Hur många kuddar sover du med?
I regel två stycken
Snarkar du?
Indeed
Favoritkläder?
Strumpbyxor
Favoritgodis?
Choklad
Höger-eller vänsterhänt?
Kallar mig vänsterhänt, men det är lite olika beroende på aktivitet
Vad längtar du efter mest just nu?
Jag saknar Goliat jättejättemycket
Något som gjorde dig glad igår?
Den fina anteckningsboken jag köpte på AMA, mötet med Sofie och kvällen med mina finaste.
Humör just nu?
Helt okej, trött och seg, lite kluven
Vad gjorde du klockan åtta på morgonen?
Soooov!!!
Vad gjorde du för femton minuter sedan?
Låg här och surfade runt så att säga
Vad du ser om du tittar till höger?
En grå soffryggstödskudde
Vad gör dig glad just nu?
Att jag är ledig i en vecka
Hur vädret är hos dig just nu?
Det blir alltmer kyligt
Vad var det senaste du åt?
Gräddkaka som någon kamrat hade köpt
Bästa glassmaken?
Det varierar, men något satsigt ska det vara
Sover du tungt?
Japp
Drömmer du mardrömmar?
Det händer, men inte särskilt ofta
Hur många kuddar sover du med?
I regel två stycken
Snarkar du?
Indeed
Favoritkläder?
Eh, strumpbyxor kanske
Favoritgodis?
Choklad
Höger-eller vänsterhänt?
Kallar mig vänsterhänt, men det är lite olika beroende på aktivitet
Vad längtar du efter mest just nu?
Jag saknar Goliat jättejättemycket

Redogörelse 193849302.

Wöhwöh, känner mig ofräsch och jävligt trött efter en lång men bra dag.
Inledde med morgonbistånd, därefter nämnd ute på AMA som inkluderade rundvandring i verksamheten, två omgångar fika + lunch som alla innefattade läsk för min del, därefter träffade jag Sofie och vi käkade på Spicy, det var i vanlig ordning gott och jättemättande, läsk där också, och sedan åt vi muffins på Espresso (ingen läsk!!!) Jättebra var det. Till sist gick jag till Sylvia och träffade brudarna, drack öl och skrattade åt dåliga skämt om allt man inte ska skämta om. Jättebra det med.
Imorgon har vi seminarium igen, har slarvat för första gången och endast pluggat på 3 av 12 frågor. Tänker att jag har koll på det mesta, genus och grejer. Men claro not. Och vet inte alls vad postmodernism är? Dåligt! Men jag gjorde så den här gången. Prioriterade brudar och öl liksom. Kan ju läsa på lite nu? Nä. Ska duscha, kanske bajsa och sedan däcka i sängen.

Tjarå.

Fick ett samtal från Expert idag, var och lämnade in mobilen där förra fredagen dårå.
De meddelade att felet var att kretskortet hade böjts = går inte på garantin. Fick frågan om de skulle skrota den eller skicka tillbaka. Blev lite konfunderad men fick förklaringen att det i princip inte var någon mening att reparera. Så jag får aldrig mer se den celluloiden. Lite surt att jag betalar av fram till december, men å andra sidan kunde det varit ännu längre så att säga. Nåja, ska kanske vara liiite mer rädd om nästa.

.

Igår var en väntans dag.
Först när vi kom till skolan och det var över en timme kvar till seminariets start.
Sedan när vi var klara och väntade på bussen.
Till sist när vi kom till Kvicksund och det var broöppning.
Kult med väntan faktiskt.
Igår var även dagen då jag för första gången ritade en penis i Sarahs block.
Så nu är vi kompisar på riktigt.

LOL.

http://linnrosenborg.blogg.se/2008/december/knacktider.html#

Öh.

Grejen på First class coffehouse var inte avrättning, inte en stor planerad dolda-kameransketch och inte en casting till en ny storfilm. Det var en försäljningsgrej. Något besviken, jodå.

.

Klockan 18.00 ska jag befinna mig på First class coffehouse. Detsamma gäller Angelica A.
En order från Angelica D.
Varför får vi inte veta förrän vi kommer dit. ??? *NervöÖz* Angelica hade en teori om att vi ska bli arkebuserade för våra synder. En inte helt orimlig tanke. Men jag hoppas förstås på något annat. Det blir spännande.
To be continued (?)

Blö.

En skön helg minsann.
Bag-in-häng med Anna & Caroline igår afton. Käkade bröd så störningsjouren knackade på, snacka om rebeller!
Sedan cykeltur till Fröslunda och dRAW (Grov version av Pictionary) sjuan och spädbarnsskämt tills morgonen kom. När jag kom hem efter en alldeles för kall, men tack vare trafiklösheten också väldigt rolig, cykeltur käkade jag pommes i gryningen.
Efter några timmars sömn hade halva söndagen gått och jag gick och handlade. Så tungt och jobbigt, men kul. Jag skulle laga mat tilll kommungruppens stundande knytkalas och hade bestämt mig för att göra potatissallad. Vilket var väldigt konstigt då den skulle käkas av sisådär 10-15 pers. = kul om den blir god liksom. Och jag hade aldrig kokat potatis tidigare (?!) Men den blev FA-AN god! Fick dock stressa så in i helvete då jag missbedömt tiden. Och i mitt minimala jävla kök dessutom. Som därför nu ser ut som ett bomdnedslag. Nåjaa, kvällen var trevlig. Lag Feministerna kom tvåa i fyrkampen, den andra maten var också superb och vi drack ölen som heter Fröslunda.
Nu är jag så trött så jag knappt känner någonting längre.

Till min blivande vän.

Kör shuffle på en blandad långlista och nu kom Kent-Musik non stop. Det fick mig att komma att tänka på när jag var kär i Philip. Jag tyckte att den var "vår" låt. Eller tjae, det var väl mer att jag tänkte att det skulle bli vår låt så småningom. Nu blev låten istället ersatt med Håkan Hellström-Kärlek är ett brev skickat tusen gånger och jag blev ett förkrossat flickebarn under alldeles för lång tid. Tillslut tycks allt ha gått åt helvete. Men bara vi får ändan ur vagnen så ser det ut att föra med sig något gott för både Musik non stop och Kärlek är ett brev skickat tusen gånger.
Eller hur?

Put the you know what, in the you know where.

Har stora, tjocka, röda revor/märken på revbenen och röda streck på låret. Men det är sånt man får räkna med när man spenderar lördagskvällen med Tomas, Daniel och Erik.
Helgen har varit omtumlande och jobbig delvis, men framförallt mysig, bra och rolig.
Just nu sitter jag och är ganska kissnödig, men tänkte hålla mig tills jag kommer till lokalen eftersom jag inte orkat köpa toalettpapper. Det måste vara det överlägset jobbigaste att ha slut på!!!!
Min cykel står hos Mommi & Vaari, hade glömt det i morse så blev GANSKA nojig. Det är jobbigt att gå eftersom jag är van att cykla. Ännu en anledning att inte se fram emot vintern.

Hjärta.

Under veckan i Finland pratade jag och Leila mycket politik. Hon sa en dag att hon ibland tänkte att "Vafan spelar det för roll egentligen?" ungefär, men att diskussioner med mig fick hennes gnista att åter tändas. Det kändes sjukt bra att ha en inspirerande effekt, på en av världens finaste personer dessutom.

Hon berättade också om när hon var ung och aktiv, främst inom miljörörelsen och i synnerhet när kärnkraftsfrågan var på tapeten. En gång satt hon och hennes kamrater framför grindarna till Forsmarks kärnkraftverk i samband med att man beslutat att slutförvara där. De bildade en blockad och hindrade traktorerna från att köra in på området.
Detta ledde förstås till åtal där Leila och de andra hävdade självförsvar. Att de varit tvungna att agera då de och vår samtid stod under allvarligt hot av kärnkraften. Leila höll ett tal under rättegången där hon stod och grinade. Det hela slutade ändå med fällande dom och böter för aktivisterna.

Jag kan säga att Leila hade samma effekt på mig som jag på henne.

Dear diary diarréa.

I söndags skulle jag efter en intressant dag åka tåget hem till Eskilstuna igen.
I min kupé satt tre barn vilkas humör varierade kraftigt. Deras ofta dåliga dito var rätt smittsamt. Det hjälpte inte heller att jag var alldeles för hungrig för att vilja finna mig i att Bistron som för en gångs skull låg i samma vagn inte tog Maestro.
När vi så fick reda på att tåget var sent och resenärer mot Linköping skulle missa sitt byte men inte Eskilstuna tänkte jag att äntligen har jag flyt med något under denna tågresa. Synd att det inte alls bidde som konduktören sagt, att tåget skulle vänta in oss. Istället 2 timmars väntan i Katrineholm. Tur som var fick vi käka på Sultans för 69 kronor, mumsig broccolipaj och troca för min del. Sedan fick Harpan tiden att gå rätt bra undan faktiskt.
Vinkade sedan till Joel som åkte samma tur åt andra hållet innan jag äntligen fick kliva på tåget och komma hem till sängen där jag somnade alldeles fantastiskt jävla gott.

Dear diary diarréa.

En fördel med att jag la mig ca halv tre när jag skulle upp halv sju var att jag sov hela vägen mellan Katrineholm och Göteborg i lördags.
Väl framme hookade jag upp med Östergötland och vi tog oss till Järntorget där vi lunchade på Sibylla innan det var dags för konferensen att dra igång.
Jag var tågsömnen till trots fortfarande väldigt trött när vi lyssnade till våra utländska gäster, som tur var var samtalet spännande så jag lyckades hålla mig vaken.
Aftonen bjöd på mycket god middag, trevligt sällskap, grym musik (Maud Linström!) öldelning mm.
Sedan somnade jag mycket mycket snabbt och gott på Slottsskogens vandrarhem.

Dear diary diarréa.

I fredags gav jag vika för mina materialistiska, så kallade behov. Igen.
Sedan träffade jag mammsen vilket var gött då det hunnit gå ett tag.
På kvällen käkade jag pizza och drack glögg med Änzi innan vi tog oss till Filial och svingade våra lurviga tillsammans med Moa och Emma.
Sen skulle jag upp halv sju så det var kul.

RSS 2.0