En lista.

10 saker jag tycker om:
Att kliva av från spårvagnen en fredageftermiddag med solen i ansiktet och den här i öronen


Den fullständiga spagettikänslan i kroppen efter 80 längder i bassängen


Kortspel och fryspizza från Itäpoiju efter bastun i Lintuluoto


För att citera en Facebook-grupp: känslan av ultimat freshness när jag duschat efter festival


När jag plötsligt brister ut i skratt eller bara ler fånigt för att jag kom att tänka på något


De små stunder av ro och tillfredställelse som ibland trots allt infinner sig


Helgerna som kombinerar en svettig danskväll med Minttu-shots och frivillig ensamhet i soffan framför favoritprogrammen med en påse chips


Upptäckten av Brunnebys päronsaft på Wieselgrens matcenter (och själva saften förstås!)


Känslan och uppskattningen av Eskilstuna efter flytten


Hur lyxig min säng känns med sin bisarra storlek, sina vackra smidesjärnramar och mina vita sängkläder


9 saker jag tycker mindre om:

Antiklimaxet som infinner sig när vi äntligen tar oss till popklubb och kön är för lång


Uppgivenheten som ofta infinner sig vid en titt på samhället


Krisen när toapappret är slut och bajsnödigheten konstant infinner sig


”Utanförskapet” som ibland följer av att varken dricka kaffe eller te


Lastbilar som kör ner elledningar och tvingar mig dela vagn med halva Hisingen


Min outtröttliga förmåga att tappa bort den sista kvarten på morgonen och få ohyggligt bråttom trots att det var lugnt från början


Avbrytande och idog vägran att lyssna


Att alltid få märken på näsan från solglasögonen


När vi peppat en serie och spänt väntat under nedladdningen för att sedan upptäcka att det var .mkv-format = funkar inte på TV:n


8 bloggar jag läser:
Ebba
Kawa
Angelica
Anna
Flora
Ida:s samling
Martin
Lisa


7 saker jag vill göra i framtiden:
Resa så vansinnigt mycket, både för utbildning/arbete/ordentlig upplevelse av en annan plats och för ”vanlig semester”


Se Rolling Stones live på en stor arena


Måla årstiderna på skjutdörren i sommarstugans vardagsrum


GÅ PÅ FUCKING POPKLUBB!!!


Bli utrikeskorrespondent


Köpa ett hus vid havet till mamma


Åka långtradare längs Norges kust med pappa och hälsa på hans kusin


6 böcker jag tycker om:
Arto Paasilinna-Harens år

Mian Lodalen-Tiger

Ken Kesey-One flew over the cuckoo’s nest/Gökboet

Åsa Linderborg-Mig äger ingen

Erlend Loe-Blåst

Katrine Kielos-Våldtäkt och romantik


5 saker jag är rädd för:
Döden

Konflikter

Stormar (var dock värre när jag bodde på landet)

Elstötar

Älgar


4 ord som beskriver mig:
Flamsig

Överanalytisk

Politisk

Inåtvänd


3 saker jag ser fram emot:
Annas hemkomst imorgon

Helgen med Lisa i Stockholm

Vårens parkhäng och utforskande av västkusten


2 snygga killar:
Darren Bancroft

Anders Wendin


1 bra låt:
Bob Hund-Harduingetmankandansatill?


Sjukt intressant.

Har haft raden "Natt över judaland, natt över Sion. Borta i österland slocknar Orion" hela kvällen bara för Andreas pekade ut Orion när vi slängde sopor (sjukt mycket sopor!!!) Han pekade för övrigt också ut Mars och vad han trodde var Saturnus som tydligen syns just nu, coolt! (älskar ordet coolt)
Har spenderat många många timmar i sängen och framför datorn eller både och samtidigt de senaste dagarna, men igår och idag har jag fått lite vettigt gjort iallafall. Förutom skola och sopslängande då så tvättade jag & Nicolas igår vilket var helt fantastisk då all tvätt var torr när vi var klara vilket aldrig hänt tidigare!!! (Förlåt Anna, glömde titta om du hade något) och idag har jag simmat två kilometer. Det var så jäkla gött i början för jag var heeeeelt ensam i bassängen vilket kändes lite småjobbigt för det kändes som att livvakterna stirrade på mig hela tiden och som att det var något på gång, men som sagt gött!!! Passade på att simma massa ryggsim mitt i bassängen, hehe. Fett jobbigt men kult. Sen kom det, som det ALLTID??? gör en galning som simmade sjukt fort och skvätte som fan. Så blir det alltid till slut. Män som simmar jättefort skrämmer mig. Det var allt för mig, cha cha!
Ps. Betalade räkningar idag också, 1500 spänn, AZUUUUUUMMMMm.

Ode.

Anna är i Eskilstuna sedan några dagar tillbaka och kommer hem först på torsdag. Och jag vet att jag nyss var borta lika länge, men nu tycker jag att det börjar vara dags för dig att kliva in genom dörren. Jag har saknat dig hela tiden men idag saknade jag dig lite extra. För vi såg en film i skolan om Östersjön och torskfisket och hela min kropp mådde illa och jag ville bara gråta. Nu väntar jag på att du ska komma hem så vi kan vara förbannade, ledsna, uppgivna och ändå redo för kamp tillsammans. Det gör vi så bra.

Friday ;)

Idag stod jag i provhytten på Weekday å ba *shit vad min kropp inte är så vajjer alltså* sen kommer jag hem å ba *nää orkar inte laga mat beställer falafeltallrik* tyyypiskt :pppPPPpppPPPPppPppPPpPpPPppPPpP
Såg förresten denna: http://www.imdb.com/name/nm0928959/ man idag på stan. Stirrade på honom och rynkade på ögonbrynen för jag kunde inte koppla xD Skrämde nog honom *SORRY*

!!!

Idag när jag kom ut sken solen som bara den och vinden var behaglig! Mina vårkänslor mättades knappast när jag kom upp till Wieselgrensplatsen och det luktade grillat! Visserligen typ fläskkotlett, men det gjorde faktiskt ingenting. Promenerade efter mina ärenden hem därifrån och blev för varm fast jag hade t-shirt och en tunn, tunn anorak.

Fettisdagen.

Jag & Anna inledde lämpligt nog med en skopa motion i simhallen innan vi styrde kosan mot Ida där det vankades semlor!
Och idag blev det ytterligare en då Nicolas köpt med sig hem och gav den ena till mig!

Två goa gubbar.


Eskilstuna - socialt umgänge.

I fredags var jag hos Leila & Kjell och käkade massor av göttigheter, promenerade, tittade på Fuskbyggarna och hade som vanligt givande diskussioner.
Fredagskvällen började med Ellens 20-årsfirande och slutade via märkliga och omständiga omvägar på Hyttans, eller för att vara helt korrekt på Subway.
I lördags mumsade jag med Elin på Waynes. Vi pratade resminnen, var (som vanligt) hatiska, diskuterade framtid och utbildning och försatte oss med hjälp av nachotallrik/lasagne + semla/citroncheesecake i rejäl matkoma innan Adam tittade förbi en stund.
Den aftonen spenderades hos Alex med honom, Angelica, Joakim och Vanessa samt tacos och film.
På tåget hem hade jag sällskap av Annelie minsann! Vi körde "Hänga gubbe", "löste" korsord och förskönade Helena Bergström. Och det var den trippen det! Förträffligt

Eskilstuna - Västermo.

Vi (jag, mamma & Erik) åkte ut till Västermo och fikade hos Hasse & Kerstin. Sedan gick vi över till "oss" och hälsade på Knutte och hönorna. Skönt att se att de hade det bra! Träffade förstås Ellen & Agnes också, Agnes har blivit så himla lik Rocky!
Massa bajskorvar :(
Vi avslutade med mat hos Bengt och passerade detta på vägen dit?

Eskilstuna - Linn & Goliat.

Under de första dagarna i Eskilstuna hade jag Goliat hos mig. Det var som vanligt fantastiskt fint att se honom och den mannen slutar aldrig att överraska. Vi promenerade, badade, åkte buss, hälsade på Mommi & Vaari, klippte oss, myste i soffan och hade det allmänt gött.
En av mornarna låg dimman tät
Efter badet blev Goliat som vanligt galen
Sedan frusen
Mötet med Mommi & Vaari bjöd på ömsesidig glädje
Jag göddes i vanlig ordning och trivdes i vanlig ordning

Tuckholma.

Skall snart visa upp min fina vecka i Eskilstuna som tog slut alldeles för snabbt. Men om precis en månad spelar Thåström på Lokomotivet så då är jag tillbaka. Blev nyss medlem i SJ Prio, dock efter att jag bokat resan vilket förstås var dumt, men när minnet sviker är det inte mycket att göra. Dock har jag det med mig då jag om ett par dagar bokar Stockholmsresa! Helgen 15-18/3 är det huvudstaden som intas, dels för möte men mest för umgänge med Lisa vilket var alldeles för längesen!

Clearing.

Idag sprang jag vilse i Svarte Mosse, regnet öste ner och jag fick kuta hit och dit bland skogens stenar och grenar eftersom vägen var omöjligt hal. När jag kom hem klarade jag med nöd och näppe de nio trapporna (påminn mig att räkna stegen någon dag) och klev dyngsur, slutkörd och nöjd innanför dörren. Eftermiddagen har spenderats med igentagning av På Spåret med varma koppen och smatter mot rutan som sällskap. Så skall den också fortlöpa. Men först: disken.

Time.

Denna bild togs för ganska exakt två år sedan, minus en kvart. Då satt jag på planet hem från
Gambia. Så sjukt.

Roberto.

Åh herregud, tittade just på "Mötet". Har sett den så sjukt många gånger, men nu hade det gått ett bra bra tag sedan sist vilket gjorde det helt fantastiskt roligt.


Hur mycket orkar man med?


.

Ibland undrar jag var bristen på hjärnceller kommer ifrån? Idag vid Skövde central så var det något gäng som sprang runt och knackade på tågets fönsterrutor och bankade i plåten. Stod vid mig ett bra jävla tag och glodde, fimpade på rutan? och tittade på min datorskärm/"hånskrattade" ? LOL

Sven Jansson.

Sitter på tåget och gör allt möjligt - äter croissant, skriver seminarieuppgift, lyssnar på Markus, Martin och alla de andra, läser insändare, facebookar, läser om utbildningar och beundrar min spegelbild. Vet inte riktigt varför jag la till skriver blogginlägg till den listan, antar att jag bara vill imponera med mina multitaskingkunskaper.

.

Från idag och en vecka framåt är det hemtenta som gäller. Jag passar därför på att åka hem till Eskilstuna i eftermiddag, ser fram emot det så himmelens mycket! Nu sitter jag och försöker frenetiskt komma på ett bra avslut på detta inlägg som annars känns väldigt slumpmässigt. Dock utan framgång så ni får nöja er med mitt lilla glädjebesked.

På sistone.

Har, som alltid, fotograferat min goda frukost
Och mig själv
En dag ville Anna ha kärleksmums, så jag bakade det åt henne *snäll hemmafru*
Myzte
Förra helgen lagade vi satsig mat
Skålade
Och var glada

.

Av två anledningar:
1. Det är jobbigt att flytta en stol två meter
2. Jag vill vara en ninja
- så brukar jag hoppa upp på diskbänken direkt från golvet när jag ska åt de högre hyllplanen. Idag gick det dock väldigt dåligt. Nu bultar det i mitt ben och jag har två blåa bullar på dito. Har iallafall slutat må illa av smärtan.
Här är för övrigt tre bilder från igår kväll:

.

"När ska man leva då?" frågade sig en klasskamrat i samtal med en annan angående förslaget (som visst inte var ett förslag utan något för att "få fart på vår mentala karta", nåja) om höjd pensionsålder.
Ja det kan man verkligen fundera över.
I övrigt rullar allt på. Igår skulle jag och Anna göra morotsbiffar, vilket gick ganska jättedåligt då de bara
föll isär, vårt sjuka linfröklegg till trots. Men maten vi till slut ändå fick ihop smakade åtminstone bra.
Ska bjussa på lite vackra bilder av våra vackra nunor och vårt vackra liv när jag orkar. Just nu är det som
sker i bildväg för mig rensing och sortering vilket är så jäkla jobbigt och tidskrävande men också roligt och
spännande!

Lena.

Igår fyllde min helt fantastiska mamma år. Grattis! Jag älskar dig

RSS 2.0