Sommarens första dag.

Det har varit några dagar här och där fram till nu som varit väldigt somriga. Jag har dock inte riktigt "våga" ta ordet sommar i min mun ännu. Av någon anledning tänker jag att det måste bli juni först. Men idag var det minsann sommar! Det kan tillochmed jag "erkänna". Tyvärr har jag suttit "instängd" (många citationstecken i detta inlägg) större delen av dagen då vi hade redovisningar av våra grupparbeten. Som tur var så var det intressant iallafall och vår redovisning om Ringhals kärnkraftverk & hållbarhet gick bra.
När jag kom hem slängde jag av mig kläderna och slängde mig på sängen en stund för att äta rester från helgens kalasande och ta igen mig lite. Såsmåningom skulle jag ta mig ner till affären och bestämde mig då för att det var dags för shortspremiär! Värmen var påtaglig trots att klockan hunnit ticka iväg en bit. Dock så hade det plötsligt börja regna vilket kändes typiskt. Men! det skulle visa sig vara årets första varma regn så det kändes bara underbart. Så där strosade jag i shorts och brydde mig inte om att fälla upp paraplyet utan njöt bara, dessutom med Markus i lurarna så det kunde knappast bli bättre.
Nere vid torget var pride-flaggorna hissade
Såhär fina är träden längs Höstvädersgatan just nu:
På vägen hem mötte jag Annelie som också gick barbent och utan paraply. Av henne fick jag en nyplockad liten blombukett!
När Anna ännu senare mot kvällningen kom hem från sin redovisning hade hon med sig mat från Jonsborg! Såhär nöjda blev vi av baconburgarna:
Och så har jag beställt tågbiljett till Eskilstuna också, far redan imorgon! Strålande start på veckan med andra ord.

Tema 4 - potentiell bomb.

När vi var nästan hemma fick vi plötsligt syn på en väska uppepå en sten. Ingen människa syntes till och vi började fundera på vad som försiggick. Folk glömmer givetvis saker, men det kändes som en märklig sak att glömma mitt i skogen sådär. Vi diskuterade huruvida vi skulle lämna den där eller undersöka saken närmre. Oroliga för att det skulle ligga en bomb i väskan kom vi ändå fram till att vi skulle försöka skapa klarhet. Såhär såg det ut:
Det visade sig vara en filmkamera (!) Jag & pappsen bestämde oss för att gå tillbaka till kalasområdet eftersom polisen fanns på plats. Den sträckan var bra mycket längre än jag tänkte mig och jag var stressad på grund av att nedstängningen närmade sig. Men det var ingen fara och vi kunde lämna in väskan och jag fick skriva upp mig som upphittare. Så snart ramlar väl miljonerna in!

Tema 3 - Parposering.

1. Linn & Tore
2. Anna & Tore
3. Anna & Linn
Naturliga skönheter, som jag brukar säga!

Tema 2 - en sann modell.

Kommentarer överflödiga

Tema 1 - fåglar.

Mysigaste vår/sommartecknet med alla ludna fågelbarn som far omkring och övar upp sig!
Här finns nog inga barn med dock, men fina ändå!
And-ungar

Sjumilaskogen.

På väg hem från Biskopsgårdens dag så tog vi skogsvägen och det resulterade i många vackra bilder. Bland annat dessa:
Nu återstår bara några tematiska inlägg från denna promenad innan bombningen är över för den här gången. Jag har som bekant tidigare sagt att jag ska försöka blogga lite mer eftersom. Men har man besök så har man! Då blir det lätt på detta vis. Nog ska ni klara er.

Hejdå.

Innan jag bjuder på en hel serie inlägg om vad som hände på vägen hem från Biskopsgårdens dag så ska jag visa vad jag & pappa gjorde igår innan han tog tåget tillbaka till Oslo. Jo ni förstår vi satt på Hard Rock cafés uteservering jättelänge och njöt av den alldeles nyligen anlända sommarvärmen/solen.
Jag åt den godaste vegetariska burgaren någonsin
Och en ljuvlig jordgubbscheesecake!

Gamla hörnet.

I lördags, det vill säga sista kvällen i götet för pappsen, käkade vi middag på Old Corner! Det börjar bli något av en tradition vid besök. Har alltid galen beslutsångest när jag är där! Denna gång fick det bli kebabpizza och det satt fint. Fick smaka lite av Annas Pasta Carbonara och den var också riktigt göttig! Får kanske bli det nästa gång då, hehe.
Medan vi var där spelades finalen i Champions Leauge och de flesta satt och kollade och skrek högt när det blev spännande.

Biskopsgårdens dag.

På lördagen låg molnen tjocka på himlen men höll större delen av tiden tätt åtminstone. Uppe vid Svarte Mosse vankades stadsdelsfestival och vi passade såklart på att spana in spektaklet! Det vi hann ta del av var sång & dans från Bolivia, Turkiet och Somalia, uppvisning från boxnings- och karatekids samt uppträdande från "Lami" som kallas prinsen av Biskopsgården och gör alla barnen helt till sig av förtjusning.
Pappsen & jag! Jag är i färd med att förtära en chilensk spenatpirog som jag dog godhetsdöden av
Jag hade nya pjucks
Pappsen & Anna
Jag & Anna
Massvis med folk hade hittat dit!
Publiken var glad
Och inte var det så konstigt så trevligt som det var!

18.

I fredags åkte jag och pappa bort till Campus Linné och jag visade Annedalsseminariet där jag i några få veckor till studerar.
Därefter strosade vi bort mot Avenyn och jag fick äntligen äta det jag suktat efter sedan juni förra året när jag och Erik var i Göteborg. Pasta Caprese på Joe Farellis!
Sedan fick besökaren såklart lov att posera med Poseidon. Efter maten promenerade vi omkring lite till, satt på Gustav Adolfs torg och tittade på turisterna som börjat inta staden och bara njöt av vårsolen. Innan vi tog vagnen hemåt igen införskaffades en extern hårddisk där jag nu placerat mina bilder som jag äntligen rensat färdigt bland!

Lokal.

I onsdags gick vi ut och åt middag. Skålade i skumpa för att jag fått jobb under dagen! Mer om det senare. Eller inte, vi får se. Vi gick till Lokal och jag kan hänvisa till veganbloggen för den beskriver väldigt bra själva matupplevelsen. Jag kan lägga till bara att jag åt varianten med mozarella och den var väldans god. Och vi hade väldans trevligt som sagt.
Jag fick tyvärr inte till särskilt många särskilt bra bilder. Men här är en när jag som vanligt toalettposerar med det ansiktsuttryck jag alltid toalettposerar med och en från en mysig liten bar jag & pappa satt en stund och tittade på folk på öppen scen på.

Erot.

Nu är det åter äntligen dags att förgylla er tillvaro med min. Jag har inte spenderat särskilt mycket tid vid datorn överhuvudtaget sedan senast. Detta då jag har haft besök av ingen mindre än pappsen min! När jag mötte honom vid tåget i tisdags kväll hade det gått trehundratrettiosex dagar sedan jag vinkade av honom på Eskilstuna centralstation. Började gråta så fort jag fick syn på honom och sedan var allt precis som vanligt. Som om vi setts dagen innan. Igår grät jag från att vi kramades hejdå tills jag kom hem till Biskopsgården. Det var extra roligt eftersom spårvagnen var knökfull och jag dessutom svettas utav bara den på grund av sommarvärmen som kommit. Iallafall, finfina dagar har det varit och jag ska bjuda på några inlägg för att beskriva det hela lite mera.

"Cynisk exploatering av kvinnosjukdom"

Vi är många som har köpt det Rosa Bandet i hopp om att stödja forskningen mot bröstcancer - en sjukdom som i Sverige varje år dödar mer än 1500 kvinnor. Men vad vet vi egentligen om den rosa symbolen? Välgjord och faktaspäckad tränger den nya dokumentären Pink Ribbons Inc. (regi: Lea Pool) bakom Rosa Bandets glättiga fasad. Filmen bygger på boken i samma namn skriven av Samantha King, en kanadensisk forskare i hälsostudier.

I början av 1980-talet talade USA:s president Ronald Reagan om det skifte han ville genomföra i landet: mindre välfärd och offentlig hälsovård, mer privat välgörenhet och företagssponsring. Under 1990-talet började det Rosa Bandet användas i USA som en symbol för kampen mot bröstcancer.

För storföretagen symboliserade dock symbolen en strategi genom vilken de kunde marknadsföra sina produkter till målgruppen vita västerländska kvinnor.
Rosa Bandet har blivit en lönsam affär för alla de företag som riktar sin marknadsföring till kvinnor. Alltifrån rosa nallebjörnar till rosa handvapen säljs nu enligt devisen: "Köp vår produkt så skänker vi några ören till forskningen!" Om denna cyniska exploatering av en dödlig sjukdom inte upprör visar Pink Ribbons Inc. hur samma företag som profiterar på denna marknadsföring samtidigt säljer varor som innehåller cancerframkallande ämnen.

Rosa Bandet har idag blivit symbol för en "livsstil" och en "attityd", utbasunerad av multinationella företag. Det marknadsanpassade budskapet handlar om att tänka positivt och vara kvinnlig och glad: det går att "slå" cancern om man bara har rätt attityd. Det är en kultur som hyllar "överlevarna" och glömmer bort de döende.

Pink Ribbons Inc. ställer också frågan om vart alla pengar som samlas in till cancerforskningen egentlingen går. All privat välgörenhet gör överblicken var pengarna går omöjlig och den viktiga samordningen mellan olika forskningsprojekt går förlorad. Väldigt lite pengar går till prevention samtidigt som forskningen på vad som orsakar bröstcancer försummas. Istället går bidragen nästan enbart till forskning på potentiellt vinstgivande medicin som kan förlänga livet för cancersjuka.

Filmens styrka ligger i dess förmåga att sätta in Rosa Bandets kommersialisering i ett större sammanhang. Probelemet är inte Rosa Bandet, utan ett system som omvandlar allt till varor på en marknad. Ingenting är heligt under kapitalismen, inte ens vår vilja att hjälpa lidande med människor.

Denna filmpresentation/recension publicerades i Flamman 20120504 och är författad av Catherine Holt.


Livet är människans bästa tid.

I lördags hade jag en fantastisk dag som bjöd på mycket av livets goda!
Inledde med en löprunda vid Svarte Mosse. Vädret var då inte så gött men det var riktigt skönt ändå.
När vi sedan gick och handlade hade solen tittat fram och det blev riktigt varmt. Vi firade såklart med glass och jordgubbar!
Lili var och besökte Nicolas så vi hängde med dem och pratade språk och så'nt.
Och så poserade vi och var snygga såklart.
Och lyxgroggade!
Sedan gjorde Anna om sin jeansjacka till väst och jag fick nya benvärmare, winwin!
Sedan var vi snygga igen.
Efter en snabbinvasion av lägenheten fick vi plötsligt bråttom men tajmade vagnen perfekt och blev så nöjda att jag fotograferade tavlan.
Sällskapade med Simon på vägen.
Utanför Jazzhuset blev det lite bortfall på grund av lång kö. Men jag och Anna bestämde oss för att härda ut. Först förföljde vi dock en tjej från Valborg och pratade en bra stund med henne. Väl inne träffade vi Stefan & Linnea och var såhär fina!
På väg ut stod vi och Grotesco-refererade, som alltid, vilket resulterade i ett Erik här kom fram. Det slutade med att vi spenderade de kommande timmarna tillsammans spatserande i Göteborg. Erik fick sin mobiltelefon stulen och jag var antagligen nära att förlora ett kortetui. Men han höll humöret uppe och plötsligt började solen gå upp.
För övrigt gör min mobilkamerablixt folks blickar väldigt charmiga.

Vi fick även med oss dessa glada godingar som väntade på en buss. De ville egentligen bara veta vägen till ett kafé men det blev att också de hängde på nästan hela morgonen. Vi tror att de upplevde det hela med viss skräckblandad förtjusning.
När vi väl kom hem var det ofattbart ljust och det kändes som en sommargryning.
På väg uppför trappan, still going strong!
Tillsist somnade jag som en sten i min underbara säng efter vår underbara kväll/natt/morgon!

Min fredag genom Instagram.

Jag gick upp alldeles för tidigt och blev inte piggare av denna vy från sovrumsfönstret. Men det fick det vara värt eftersom vi blev helt klara med grupparbetet om Ringhals & Hållbar utveckling!
Såhär fint är det inne på Annedalsseminariet där vi har all studieverksamhet.
Sen när jag kom hem (efter kursens sista föreläsning!!) slängde jag genast av mig kläderna och somnade så sött.
Mot kvällningen hade jag piggat på mig och Anna & jag hade en lugn kväll med varsin grogg,
och Tacos!

Hemma hos oss.

En snabb rundtitt i lägenheten! Ni kan såklart titta hur länge som helst men den är snabb i den bemärkelsen att jag tog bilderna lite snabbt bara. Bara så att vi är på det klara med det. Här har ni:
Vardagsrummet
Köket
Mitt rum


Make a living.

Jag & Anna har möblerat om vårt vardagsrum! Dessutom har vi klätt in den fula soffan i svart tyg. Så nu känns det mycket bättre även om det alltid finns saker att fixa ytterligare. Vi har en strålande strategi när vi gör detta. Det skedde under två omgångar. Den ena bestod av att stuva om sofforna och det gjordes sent sent i fredags kväll. Den andra bestod av flyttning av hyllorna och lite småplock. Då flög det hyllplan åt alla håll och kanter och vi fyllde hela golvet med grejer så det var närmast omöjligt att ta sig fram. Sedan tog vi matpaus innan vi slutförde. Men jag håller med Anna när hon säger att "vi fascinerar henne" med vår driftighet och förmåga att åstadkomma alla möjliga och omöjliga ting. Skål för det!

Jonsborg.

Idag öppnade äntligen Jonsborg igen efter månader av ombyggnation! Jag har inte ätit där tidigare men har hört mycket gott om det från Anna & Ida så jag var pepp.
Ida vid ena halvan av menyn, som inte syns så bra
Sedan tittade vi på när Anna spelade Donkey Kong och filmen "Metropia"
Psst! Mer om maten finns att läsa här

Fredag hela veckan.

(Jag ska försöka att blogga lite mer allteftersom så det inte blir 1000 inlägg på samma gång. Men nu är jag snart i fas igen! åtminstone för den här gången...)
Igår fotade jag mig själv på universitetstoaletten
Sedan fick jag hem en fin blankett
Sedan lagade jag & Anna gomiddag jättelänge. Här är jag ifärd med att steka våra hemmagjorda bönburgare!
Ugnsrostade rotfrukter mm, bönburgare och brunsås - gott!
Fina kombon min

Old Corner & Kellys.

I onsdags kom, efter många om och men, Anna hem. Då vankades middag på Old Corner. Jag åt kolgrillad steak med bearnaisesås och klyftpotatis (veganskt alltså!) Det var mumma.
Hej gänget!
Efter det åkte vi till Kellys, Linnea hookade och vi drack vin/öl och shottade jäger & fireball. Men det finns det bara film på!

Brother from another father.

Första Maj-kvällen promenerade jag och Erik runt sjön och lekte fotograf & modell
Vi kände lite på vattnet som kändes helt okej efter en heldag i stekande sol
Sedan ägnade vi resten av kvällen åt film & onyttigheter

Röda maj.

Här kommer de utlovade bilderna från Första Maj!
Tal från RFSL Ungdom, Vänsterns studentförbund och Ship to Gaza
Avmarsch!
Många fina människor
Framme vid Gustav Adolfs torg
Erika Engberg, ordförande för Ung Vänster Göteborg & Bohuslän
Ulla Andersson, ekonomiskpolitisk talesperson och vice ordförande för Vänsterpartiet
Internationalen!
Efteråt for jag en snabbis till Svarte Mosse för att se Bobby Seale!
Massor med folk hade letat sig till Biskopsgården vilket kändes roligt
SLUT

Vårvälkomnande.

Valborg var Eriks första heldag i Göteborg och vi inledde med en promenad och lunch i staden.
Maot
Tillbaka hemma ägnade vi en stund åt filmtittande och nyladdning inför aftonen
Maot igen - gomiddag!
Så småningom letade vi oss upp på Ramberget. Både lite klurigt och fysiskt krävande, men väl värt besväret!
Där fanns det nämligen goa människor och fin utsikt
Efter ett tag letade vi hos hem till Markus och hängde där en stund och avslutade sedan med en snabbvisit på Jazzhuset.


Karlar.

Förra fredagen skulle vi på Håkan Hellström-kväll på Saturn!
Förra gången vi var där kom vi aldrig in pga. av för lång kö. Och trots att vi försökte vara ute i god tid nu så höll det på att sluta likadant. Men efter en timme var vi på plats!
Och mitt i allt dansande, flängande, shottande och hängande på takterassen så träffade vi på ett fan till veganbloggen!
En kul kväll minsann som jag brukar säga

Ringhals.

Vi var som bekant på Ringhals häromveckan. Ett tidigare inlägg säger måndag men onsdag är det korrekta. Men nu är det inte alls det som är relevant, istället ska ni få se lite bilder. Jag var mycket besviken över att vi inte fick någon rundtur men studiebesöket var ändå mycket intressant och lärorikt och bjöd på en satsig informationsfilm som krävde tre projektorer, föreläsning av informationschefen, uppvisning av några föremål och en snabb rundtitt på utställningen för skolelever.
Modell av avfallsförvar
Så fick vi varsitt reaktorformat usb-minne

Myslunch på junivägen.


Rocky & Goliat, nr 1849262.


Lite mer mobilt Eskilstuna.

Sista dagen i stan hälsade jag på i lokalen där Första Maj förbereddes för fullt!
Jag bad Björn & Hector posera tillsammans. Såhär tjusigt blev det:
En ny fin duk
Även om det varit skönt att inte känna ett behov av fler dygnstimmar för att hinna med livet så börjar jag nu verkligen känna en saknad efter jag spendera sisådär 1000 timmar i veckan i lokalen. Något som gjort sig än mer tydligt i samband med Första Maj. Här är en statusuppdatering från igår kopierad från min Facebook:
Ovan känsla av gårdagen. Inger arbete i veckor innan, inga kakor att baka, ingen att möta upp vid tåget, ingen banderoll att bära, inget eget tal att framföra, ingen megafon att leda talkören i, inga stolar att fälla ihop, ingen städning att genomföra. Ingenting sådant. Jag saknade det. Framför all att vara en av dem som stod lite i centrum. Men också de praktiska bitarna. Att jobba hårt ihop med Adam, Björn, Elin, Maria, Joel, Maud med flera! Vänner och kamrater överhuvudtaget saknade jag.

Men, Första Maj i Göteborg har sina sidor det med. Jag är inte den som är den. Att avsluta dagen med Internationalen på ett fullsmockat Gustav Adolfs torg var mäktigt det med!

Bilder från demonstrationen ska ni förstås få. Men det blir i ett senare inlägg!

Nå't för oss som väntar.

Gjorde just en lista på blogginlägg jag ska försöka se till att skapa, det blev åtta stycken...

Ett vårtecken.

När en vind blåser i ansiktet och inte är irriterande, smärtsam och sjukt jobbig utan istället är behaglig och varmt (eller ska vi säga svalt?) välkommen.

RSS 2.0