Markus.

Första gången jag hörde Jag är en vampyr så tänkte jag ungefär: "Vad fan är detta för något?" Då anade jag ingenting om vår framtid tillsammans. För så småningom efter att ha hört låten några gånger så började jag sakta men säkert, som med så många andra låtar, tycka om den. Så småningom hade den blivit väldigt bra och ännu bättre var Markusevangeliet. Det albumet har jag dock lyssnat ännu mer på när också senare album hunnit släppas. I flera av låtarna men framförallt Se på mig nu vad tycker du, Samma nätter väntar alla och Det är ett idogt jobb att driva ungdomen ut ur sin kropp satte Markus många ord på vad jag under dessa perioder kände. I viss mån hörde jag säkert vad jag ville höra, och givetvis gjorde jag mina tolkningar, men det var ändå fascinerande och viktigt.
Och jag glömmer aldrig oss på P3 guld 2009 då det stod klart att Markus vunnit pris för årets låt.
När Markus 2009 skulle släppa två album var spänningen på topp och förväntningarna höga. Men då jag hörde Hela livet var ett disco tänkte jag ganska exakt samma sak som om Jag är en vampyr. Dock så var min reaktion förstås lite annorlunda eftersom jag älskade Markus sedan innan. Jag visste också att det ibland tar tid och därför hade jag tålamod. Hela livet var ett disco är fortfarande långt ifrån en favorit bland låtarna men den är betydligt bättre än då och albumet Prinsen av Peking tillsammans med det andra albumet Lev som en gris dö som en hund två väl genomlyssnade skivor som också de bjudit på känslomässiga fullträffar som Natt efter natt, Sörmlandsleden, Barn från rödastan och Dystra utsikter.
Första gången jag hörde Everybody hurts var från Grammisgalan. Den här gången blev det ett trendbrott och jag tyckte direkt om vad jag hörde även om senare låtar varit större fullträffar. Igår fick jag äntligen lyssna på Mänsklig värme i sin helhet och det är verkligen bra. Från början. Jag gillar verkligen varenda sång, men för att ändå välja ut några godbitar så kan jag nämna Korallreven & Vintergatan, Hemma börjar nästa dag, Minusgrader rensar luften (som vi känner igen sedan tidigare), Vår sista dans och På promenaden.
Tack som fan
(klicka på bilderna för källa)

Noos & prit.

Efter den lilla släktträffen i Gredby åkte jag och Erik en sväng till Glömsta och Andreas, Therese och Tilde. Jag fick se Tilde:s Starwars-gubbesamling som farbror Danne införskaffat henne och sedan lekte vi kurragömma med My little ponies. Därefter upplevde jag faktiskt en fördel med att varken dricka kaffe eller te!
Therese: Vill du ha kaffe Linn?
Linn: Nej tack
Therese: Te då?
Linn: Nej, dricker tyvärr inte det heller! Men vatten går bra
Therese: Annars kan du ju få ett glas Martini
Så medan grabbarna sörplade på sitt trista kaffe tog jag & Therese oss en varsin svalkande Martini!
Därefter styrde jag, Erik och Danne hjulen tillbaka till Eskilstuna där det så småningom vankades social sammankomst hos Danne som var såhär snygg:
Vi testade hans nästan absurt stora 3D-tv och då var Tomme såhär snygg:
Avslutningsvis svingade vi våra lurviga till Kjelle och Michelles pappas band på Josefs och jag kände mig yngre än någonsin då medelåldern låg någonstans runt 50. Men det var trevligt ändå!

Lördags-jackpot.

Lördagen inleddes med att ett gäng kusiner hookade hos Mommi & Vaari och hade det allmänt gött.

Hår.

VARNING för ointressant inlägg med fula bilder
I fredags eftermiddag passade jag, som vanligt vid Eskilstunabesök, på att besöka Mia och trimma frisyren. Det blev en nygammal variant den här gången. Sedan bestämde jag mig för att prova något helt nytt i färgväg.
Före - utväxt och olika bra fäste från förra färgningen bidrog till en trippelvariant
Steg 1 - Blekning av hela kalufsen
Resultat 1 - Varför stannade jag inte här? Otroligt vackert


Steg 2 - Blekning av det korta som skulle bli helljust samt det mörkaste för att få bra resultat med det röda
Resultat 2 - Det artar sig!
Steg 3 - Då återstod bara "hjälmen" som alltså skulle bli röd, ett riktigt pillegöra ensam
Slutresultat - Tadaa!

På promenaden.

I fredags var både jag och mamma halvt ihjäl i kropparna efter vår fantastiska torsdagsafton. Hon hade klokt nog tagit semester och vi inledde dagen med hembakat på den soliga balkongen.
Sedan tog vi en promenad runt ån. Allt var så vårigt och härligt!
En svan mitt i stan!
Gud vad jag kan sakna detta hus ibland
Tillbaka hemma dukade vi åter det tjusiga bordet
Och det var den fina fredagsförmiddagen!

Thåström.

SÅ.JÄVLA.BRA


En vacker död stad.

Åter torsdag och åter dags för resa! Den här gången är Eskilstuna målet och jag är lika pepp som alltid. I afton inträffar så att säga själva huvudsyftet med resan: Thåström på Lokomotivet med mammsen!
Och apropå det, lite cambilder av mig
Tjarå.

Sista dagen med kärestan ägnades åt en maaaaaassa zh0pPinG :PppPpPppPPp Allt som allt spenderades så sinnesjukt mycket pengar den helgen så jag nästan blir mörkrädd. MEN jag hade det så HIMLANS gött och i övermöra gör ju csn sitt igen så det är lugna puckar föfan ;))))) Närå, blir lugnt med slantarna fram över, men aa det var värt iallafall!!!!
Good morning sunshine
Satsigaste brunchen <3<3<3<3
Tjejen med fokus
Detta är en bild av mig på Gärdets t-banestation
Och det var den magnifika helgen!

Sábado.

I lördags utforskade vi Myrorna Ropsten som var förvirrande stort och bjöd på ett finfint utbud som jag förstås tog del av. Sedan strosade vi runt på Fältöversten och lunchade där. Min mat ser inte så fin ut men smakade gudomligt kan jag lova!
Aftonen ägnades åt Emelies 25-årsfirande. Vi inledde hemma i hennes mysiga lägenhet som vi hittade först efter att ha knackat på fel dörr en gång! Så småningom intogs Underbara bar som vi fann efter en onödigt lång promenad eftersom vi lyckades gå åt fel håll. Där hade vi trevligt och konverserade med märkliga pojkar som bjöd på snus och ljög om sin härkomst, poserade vackert för vimmelfotograferna och så vidare.
Ljuvlig nattamat
Efter 1000 års (nästan iallafall) väntan på tunnelbanan kom vi hem och somnade som stenar efter en mycket go' kväll

Salsa.

I fredags begav jag mig till ursprungssyftet med Stockholmsturen, nämligen planeringsmöte med planeringsgruppen för Ung Vänsters sommarläger vilket var peppande med bl.a. spånande om akter och Riksting-spex. Efteråt mötte Lisa upp och vi promenerade till Mamas and Tapas för detta:
Beställning av mat genomfördes genom en bricka där varje sällskap fyller i hur många rätter av varje man vill beställa!
Vi fick ett mysigt litet bord precis vid ett fönster
Ett riktigt mysigt ställe med härlig stämning!
Så småningom styrde vi, mätta och belåtna, stegen hemåt och avslutade med hårfärgning och fagra fotografier

Public service.

Idag gick jag till tv-huset och lunchade med Lisa. I matsalen satt jag och smygkikade på nyhetsankare, utrikeskorrespondenter, politiska kommentatorer osv. Blev så jäkla sugen på att jobba där!
Inne på UR-redaktionen, närmast kameran Lisas arbetsplats
Massor med gammal utrustning stod uppradad längs de långa korridorerna
Sedan promenerade jag hem över Gärdet igen
Det är huset i mitten jag föreställer mig att Markus befinner sig i i denna

Torsdag på fredag.

Igår eftermiddag anlände jag till Stockholm och möttes upp av Erik. Strax därefter anslöt Lisa sig och vad som från början var tänkt att bli en snabb burgare typ utvecklades till en helafton. Vi inledde på Fridays med göttigt käk.
Därefter förflyttade vi oss till ett ölhak där en timme blev två, som blev tre som... Riktigt roligt och mycket bra diskussion om allt mellan himmel och jord. Så småningom for Erik hem till Västerås och jag & Lisa som hunnit bli hungriga igen avslutade med varsin BK-meny på tunnelbanestationen innan vi somnade som stockar hemma (efter lite skvaller förstås).
Nu känns det åter knasigt att det är fredag :PpppPpppPpPPPpPPp

Nykomlingar.

Ett par av de senaste veckornas tillskott *Modebloggar*
Denna skönhet kommer från Weekdays vintageavdelning (som kalasade sitt nyöppnande med att dessutom slänga med en tygkasse!).
Jag köper mycket sällan ceriserosa ting och klädesplagg hör definitivt inte till undantagen. Men då jag och Anna besökte Emmaus Linnégatan fick denna velourskapelse minsann följa med hem.


Magnifikt.

Idag ägnade jag min lediga, soliga tisdag åt att fara ut i skärgården. Med hjälp av spårvagn genom hela staden och därefter båt på vågorna tog jag mig till Styrsö. Där promenerade jag tvärs över ön, utrustad med solglasögon, icke utrustad med jacka! Kom så småningom ut till klipporna och blev alldeles salig. For omkring längs stranden, kände på sanden, kände på vattnet och tog mig upp på berget. Satt och bara njöt av solen, utsikten och min fridfulla ensamhet. Efter ett par kapitel Bergman tog jag mig tillbaka och avnjöt vad som kan vara den godaste pizza jag ätit och spanade ut över hamnen innan hemfärd. Bidde totalt sex timmar ute och det kändes i ansiktet efteråt minsann! En helt fantastisk dag.

Åkej.

Jag håller på att läsa "Laterna Magica" som är en självbiografi av Ingmar Bergman. Min erfarenhet av herr Bergman är minimal men jag uppskattar boken mycket. Den har flera gånger fått mig att brista ut i skratt, till exempel för en liten stund sedan. Det jag fann extra roande med den gången var att några sekunder senare fnissade Anna till inne i sitt rum då hon tittade på "Karatefylla" och strax efter det skrockade Nicolas inne i sitt rum i ett samtal med en fransk kamrat. *Skratt Skratt*

La isla bonita.

I lördags gick jag ut, promenerade upp i skogen vid Svarte Mosse och fortsatte att gå i princip rakt fram i en och en halv timme. Sedan tog jag fram Maps i mobilen för att kunna komma hem utan att behöva vända. Det blev lika lång tid till och ganska exakt tre timmar efter att jag gått ut var jag hemma igen och hade då hunnit med att se ungefär detta:
Volvos personbilsfabriksområde som är helt sjukt stort.
'
Ett kalhygge som dök upp när industri byttes ut mot småbyar med fina kåkar och supersmala vägar.
Jag passerade ett antal hästgårdar och befann mig på en plats där hästbajshögarna haglade tätt, där det inte bara fanns cykel- och gångbanor utan också ridbanor, där jag passerades av fyrhjulingar och gamla Volvo-bilar med dekaler i bakrutan, där det fanns en pendelparkering belägrad av småbilar och mopeder.
Jag kom sedan ut på mer öppen mark och gick parallellt med landsvägen i evighet, passerade massvis med åkrar och öppna fält. Efter det stormliknande tillståndet vid Volvo hade jag under biten i småbyarna förskonats något, men nu var vinden tillbaka. Dock hade jag börjat förlora känseln och det var behagligare än tidigare.
En efterlängtad skylt dök upp, jag anade inte hur långt jag fortfarande hade kvar att vandra.
Hittade denna och funderade på att slå mig ner en stund men insåg att jag riskerade att bli kvar där ett bra tag. Jag knatade därför envist vidare och efter lunkande längs med spåret där våra vagnar går dök de gula höghusen äntligen upp!

Fredag.

Jag & Anna gick till Andrum där Ida då jobbade och käkade göttig buffé.
Efter att ha köpt "Lips" (motsvarande Singstar men till Xbox 360) i inflyttningspresent till Ida, Annelie, Ida & Linnea for vi hem och pysslade ihop ett finfint kort till samma brudar.

8 mars.

Hade en så jäkla bra dag i torsdags på Internationella kvinnodagen. Var ledig från skolan och ägnade inte dagen åt något särskilt. Mot kvällningen for vi till staden och deltog i det längsta demonstrationståg jag sett. På Götaplatsen hölls det tal och Göteborgs feministiska kör sjöng. Det var svinkallt men riktigt gött.
På kvällen ordnade föreningen Ladyfest tillsammans med Amnesty kalas på Nefertiti. Det var helt fantastiskt roligt och vi dansade loss i tre timmar till grymma dj:s som bara spelade bra musik. Dessutom lyxade vi loss med massvis av shottar och, då det var vardag och vi inte klarade av att gå tidigare, taxiresa hem, hehe.
Och så träffade vi Leif Pagrotsky också!
Då det inte hör till vanligheterna att vi partar på torsdagar så har jag resten av helgen varit mindfucked angående vilken dag det är. Men vad gör det om 100 år? som Anna skulle ha sagt.


Fönster.

Utsikt från mitt fönster/mitt fönster/saker i mitt fönster

Vi mänskor.


RSS 2.0