Öh.

Sådär ja, då har jag börjat skolan kan man säga. Mest bara info om kursen och upprop idag, men iallafall. Fick vänta på bussen när det var dags att fara hemåt så då promenerade jag till centrum, UTAN att gå vilse och utforskade Västerås Röda Korset-butik.
Väl hemma käkade jag med Emma och vimsade runt i staden. Var så jävla blöt efter marschen mellan stationen och Spicy, jävla pissväder.
Och så slutligen möte i lokalen som adjungerad i Marias ställe när (V) Sörmlands ordföranden träffades.
Så hela hela dagen har jag varit hemifrån.
Egentligen borde jag sluta blogga om jag bara ska skriva sånt här dravel. Å andra sidan är det uppenbarligen vad jag "behöver" en blogg för då det händer gång på gång. Om nån orkar läsa är väl egentligen mindre relevant kanske. Whatevah.

.

Medelsvensson har ca 2,5 barn, bor lagom nära staden, reser gärna (helst till Thailand, Kanarieöarna eller på kryssning med Finlandsfärjan) röstar på Folkpartiet eller sossarna, tycker att västkusten och Stockholms skärgård är bland det vackraste vi har, fängslas av Milleniumtrilogin och anser att fredagsmys är meningen med livet.
Medelsvensson är agnostiker, firar gärna jul, och påsk med för den delen, har ofta döpta barn och visst är det fint när de konfirmerar sig! Men medelsvensson vet inte riktigt vad som händer när man dör.
Läste lite gamla skolarbeten och fann bl.a. ett om det sociala arvet från Samhällskunskap B i tvåan.
Här är lite från min beskrivning av begreppet medelsvensson som ingick i uppsatsen:

Medelsvensson har ca 2,5 barn, bor lagom nära staden, reser gärna (helst till Thailand, Kanarieöarna eller på kryssning med Finlandsfärjan) röstar på Folkpartiet eller sossarna, tycker att västkusten och Stockholms skärgård är bland det vackraste vi har, fängslas av Milleniumtrilogin och anser att fredagsmys är meningen med livet.
Medelsvensson är agnostiker, firar gärna jul, och påsk med för den delen, har ofta döpta barn och visst är det fint när de konfirmerar sig! Men medelsvensson vet inte riktigt vad som händer när man dör.

Kamppailu.

Så himla fint att sitta på verandan efter bastun med Mommi och dricka vin.
Och att höra henne prata om sin mamma, Laura (som är född 100 år före mig och som jag fått mitt mellannamn från) En kvinna vars första man lönnmördades i finska inbördeskriget och som sedan fick sex barn med en 19 år yngre man. Barn som av samhället och människor runt omkring betraktades som "oäktingar", barn som hon försörjde och fostrade alldeles ensam.
Eller om Lauras mamma, Josefina, en kunnig självständig kvinna som med sin stora medicinska kunnighet överfann det faktum att kvinnor inte var välkomna i läkarsammanhang och blev en efterfrågad assistend, sitt kön till trots.

Flott.

Var jättehungrig när jag cyklade hem från dagens Ds-möte (som var roligt för vi pratade vilka föreläsare vi vill höra och vad våra arrangemang ska heta och det var roligt) Så jag tänkte whataheeaall, köper nåt på Luniz föfan. Och La Luna har inte stans godaste Falafel (blev en sån tallrik idag) men de är fan bäst! Så himla goa (speciellt han som tog min order idag) och mitt Maestro krånglade igen (det verkar gå åt hell för typ alla Maestro-användare för tillfället) men då fick jag ta det på krita. Så Dagens ros till Luniz, eller nåt. Intressant, japp japp, hejdå.

.

Var på Eskil igår, höll bokbord med Fs, Björne & Anna. Det kändes förstås lite märkligt, men samtidigt rätt naturligt. Vi träffade vår Etik- och livsfrågorlärare från tvåan, Nina, och när de pratar människosyner under årets kurs så ska jag och Anna kanske komma och föreläsa! Hehe.

Jaha.

Ujuj, nu brakar "vardagen" lös igen och kalendern börjar sakta men säkert fyllas på.
Behöver för övrigt köpa en ny då min nuvarande tar slut om 27 dagar.

Alkohol.

Igår på Tax Free blev vi erbjudna att smaka en estnisk likör. Utdelaren frågade hur gammal jag var och mitt svar var "18" Sedan tittade jag typ förvånat? på Mommi och utbrast "Nej, 19 är jag ju!"
Det lät kanske lite löjligt. Som att jag försökte lura till mig likören??? Dock så krävdes ju 20 vårar så jag var körd ändå. Hur som helst så tycks jag förneka mitt åldrande.

Och när jag stod i kön tidigare på dagen för att köpa choklad för 121 kronor så stod en medelålders man och hans ca 10 år gamla dotter bakom. Hon pekade på en flaska i korgen och sa försiktigt men samtidigt skarpt "Pappa, jag tycker du ska sluta köpa det h..." "SCHHH" utbrast pappan och det stack till lite (mycket) i hjärtat på mig.

En av mina höjdar-drömmar.

Håhå så bra jag haft det den här veckan! Svårt att sammanfatta (det behovet tycks aldrig sina)
Kan iallafall börja med att berätta om min fantastiska dröm från härom natten:

Det började med att jag var så fruktansvärt sugen på att ligga. Dock så var utbudet väldigt begränsat så det såg skralt ut på den fronten. Men då tipsade rara Sara om en man hon tidigare haft ihop det med och som var minst lika desperat som jag. Hon gav mig hans kontaktuppgifter och vi bestämde en tid och plats.
När det var dags stod jag (i en trädgård vid ett litet torp, platsen för mötet) och väntade en stund. Plötsligt dök en man i 50-årsåldern upp, han var väldigt tanig, tunnhårig och fult klädd. Mitt ligg! Sedan hördes musik, först svagt, sedan starkare och starkare. In på gården dansade ett stort gäng "superläckra" brudar (typ Kissie-style, tror till och med hon var där) Mannen började sjunga den här låten och dansa väldigt "sensuellt". Till en början var jag ganska imponerad och dansade med. Men efter en stund blev jag otålig, och inte blev det bättre av att Kissie & Co skrattade åt det faktum att jag var i färd med att idka älskog med denne man. När jag påpekade att vi borde komma igång så blev han arg och skrek att han måste slutföra. Så jag gav upp och han flydde i ilska.
Jag slog mig ner på trappan och deppade men hörde efter en stund åter svaga toner. Men den här gången var låten denna. In dansade en främmande man, stilig som få och tog mig i sina armar. Vi hann aldrig älska innan jag rycktes ur min dvala, men det var säkerligen alldeles utomordentligt härligt.

Finland. Brb.

Wuäh, mindre än ett dygn sedan jag gick och la mig förra gången. Nu är jag öppen igen - PIGG
Åker och plockar upp Leila om ca 15 minuter, sedan bär det av mot värtan och vidare mot paradiset.

Ses om en vecka!

Hemma igen samtidigt som morgontidningen.

Håhå jajaa vilken fredag.
+ Åt till jag nästan sprack med Mommi & Lisa
- Irrade runt skitlänge innan jag hittade hem till Alex = dyngsur redan från början
+ Eldkvarns spelning i ösregnet, heelt fantastiskt
+ Skithetsig promenad hem till Alex där alla skrek och fakkade
+ En sanslös akustisk version av Jag är en vampyr
+ Vild dans i köket till världens bästa musik
+ Dödsbastu med ljummen folköl och hårda finnar samt gnälliga svennar
+ Gå naken under rocken till Anna
+ Få skjuts till kollit
+ Titta på brottningsmatch mellan Änne & Mikkl
- Vara så jävla bajsnödig på promenaden hem

MEST PLUS DÅRÅ, PLUS-PUSS

Time.

Märker i bloggen att tiden går jä-ävligt fort. Känns som att jag bloggade nyss men det var tre dagar sedan. Inte för att tre dagar är en evighet, men det är mycket mycket längresen än nyss.

Drömmer massa sjuka grejer för övrigt. Det är kul.

Maot.

Mmmmm, äter plättar som blev över från fredagen. OMNOM. Funkar verkligen micrat också!
I övrigt skulle jag inte banga käket från Lillebror igår. Bulgursallad med massor av godheter, mycket egenodlat, samt hummus. Till det Munkens egen rabarbersaft. Allt för 25 krowns. Himmelskt!

Blöh.

Egentligen är det så jäkla trist att blogga och för er att läsa min blogg när jag bara dravlar om vad jag gör om dagarna. Men känner ändå att jag VILL, jag KAN, jag SKA! Hehe
Spenderade dagen igår hos Mommi och Vaari, åt helt underbar soppa och plättar med nykokt äppelmos. Sedan bestämde vi datum för Finlandsresan. Åh, blir så lycklig bara av tanken på sex hela dagar i stugan.
Spenderade kvällen igår med Sp:arna (de kommer alltid vara Sp:arna, även 100 år efter studenten) + Larsa. Preparerade at mi casa och lyssnade på Kalles 90-talslista. Sedan tog vi oss till Filials nyöppnande. Jag och Bea genom cykelrally som kunde slutat illa eftersom jag glömde titta framåt ibland.
Det var inte så annorlunda, men det finns numera ett utegolv och det var nice. Annars var det rätt segt och invaderat av små brats (bitter, ja)
På hemvägen glömde jag varna pakethållarpassageraren om en kant vilket slutade med en krasch i backen. Det var kul.

Nu luktar det öl här för jag har inte städat idag. Istället har jag varit i Gnesta och lyssnat på Ohlys sommartal samt hängt på Kafé Lillebror.

KUL OCH SPÄNNANDE. HEJDÅ

För alltid men aldrig mer.

Tittade igenom lite gamla inlägg från november 2010 och fann detta.
Ett leende gömde sig nånstans i mungipan och en tår kikade fram i ögonvrån.

Ta min hand.

Har haft ett par kära återseenden de senaste dagarna.
Dels några kamrater från Vänsterpartiet som jag träffat i vårt tält på Å-festen samt på dagens styrelsemöte där vi firade återföreningen + lokalens nya look med kladdkaka och hallonkesella som var himmelskt gott.
Dels Mommi och Vaari som svängde förbi Saras 25-årskalas en snabbis igår kväll när de kom från hamnen. De anlände från Finland efter ca 2 månader och det var så himla himla fint att se dem igen!
Kalaset var för övrigt himla trevligt och innehåll bland annat god mat, kubb i kolmörker, ölspelet och karaoke.

Sista jobbveckan inleds imorgon, sedan två veckor ledigt varav en blir i Finland (Hallelujah)
Och sedan börjar verkligheten! Eller nåt.

Potatisgris.

Jag är mätt. Har ätit Falafeltallrik i Å-festtältet idag. Det var gott.
Igår åt jag nudelwook från Spicy Hot i samma tält. Det var också gott.
I övrigt debatteras det friskt om min insändare på Folket. Kul. Men vansinnigt vad folk spyr ur sig.
Vet inte vad jag ska göra nu. Antagligen titta på Desperate Housewifes.

Paris.

Satt och kikade lite på en random blogg. Och precis när det var en bild på Eiffeltornet så kom Ted Gärdestad-Eiffeltornet på Spottan. KOOLT??!?!?!

Liv1.

Den här veckan har jag:
- Arbetat
- Promenerat i kvällssolen med Emma
- Suttit i gräset och druckit vin med Anna
- Spelat vändtia med Anna (Stina tittade på)
- Ätit glass med Caroline och Anna
- Badat med Leila och mamma

Typ så. Nice.

RSS 2.0