Min favoritplats.

Det här är väldigt enkelt. Min favoritplats är helt självklar och heter Lintuluoto. Där har familjen Tammi haft stuga i 40 år (tror jag att det är?) Min mormor och morfar började bygga upp paradiset i början av 1970-talet. Sedan dess har det hunnit hända en hel del, utbyggnader, verandor, garage, byta ut timmer mot vanliga brädor, brunt till rött osv. Men det är egentligen inte det som är det viktiga i det här fallet.
Varenda sommar har jag varit i Finland. Allt från 1-6 veckor. Jag har även varit där många påsk- och höstlov samt en jul. Som jag nämnt i ett tidigare inlägg så har även många födelsedagar spenderats där.
När jag är där så slappnar jag verkligen av. Ingen annanstans kan jag koppla bort omvärlden så som jag kan där. Ibland när vi anländer så tåras mina ögon av lycka över att få ha något så fint.
Att simma till berget (i yngre dar detsamma som Sverige) basta och kasta löulöu tills man nästan trillar av bänken, sitta och andas i en vattenskopa, "råka" kasta vattnet på den bredvid, titta på bromsarna innanför det sen evigheter trasiga fönstret (byttes ut i somras, buhu). Att nervöst gena över Essets gård för att hälsa på Soili och hundarna och kommunicera med armar och ben, samt ett fåtal ord. Att titta på Esset och hans fru när de badar nakna. Att cykla till byn och köpa glass för att sedan ramla i diket på vägen tillbaka. Att leka restaurang i "köket" vid stranden och bjuda alla vuxna på middag. Att somna på läsidan av stugan i solen och åka hem med båten samma kväll och vara som kräftor hela gänget. Att bygga upp en hel legostad och sedan slå sönder den till Ockelbo 300 med Pistvakt. Att hoppa i vattnet från klipporna. Att leka mutanter vid "stenen" Att grilla korv på kiuvas. Att äta kulglass med "strösseli" i gästhamnen. Att gunga och skrikandes översätta Sommartider till finska. Att varje år hålla en hejdundrande show och visa tuttarna för publiken till Hjalle och Heavys toner. Jag skulle kunna hålla på i evigheter. Jag älskar den här platsen och alla människor jag förknippar med den gränslöst.


Kommentarer
Postat av: Lisa

Blir hel tårögd och skrattar åt hur fint du beskriver världens bästa plats.

2010-12-28 @ 22:42:11
URL: http://huckelberry.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0