Vuxet.

Idag "flyttar" jag och Lisa in i mormors och morfars lägenghet. Vi ska bo där i veckorna så jag kommer inte ha tillgång till någon dator på kvällarna. Därför dröjer det ännu längre än vanligt innan ni hör något nytt från mig. Tills dess.

CIAO!

Gravitation.

Idag tittade jag på gamla bilder av mig själv. Och tusan vad man förändras med tiden,hohoho. Nu är det ju så att jag aldrig förstått hur man får bilder att synas på bloggen, så några pics blir det tyvärr inte. Men å andra sidan så är min blogg snyggare utan. Har ni tur och jag otur så kanske det kommer en vacker dag på bilddagboken: http://HallaBorje.bilddagboken.se. Tills dess!

CIAO

Skolfoto.

Japp, idag var det dags igen. Angelica blev jättebra på bilden! ;D

Helg.

Det har varit en bra sådan. Igår var Erik och Tomas här, vi åt mat inklusive efterrätt. Och så spelade vi kubb, mamma och jag var bääst och vann faktiskt! 3-1 blev det :D (och det var inga fuskare som satte plånboken bakom kubbarna, vem nu det kan vara en pik till...) Vi tog även en massa roliga bilder när vi hoppade studsmatta.

Idag har jag och Emma varit på bio. Det var verkligen vi och småbarnen, men det var kul. På reklamen så var det reklam för Wästgöta Kloster ost, och när den började frågade Emma: Är det där Arn? det var roligt. Hon råkade svära lite också så att barnen troligtvis hörde, det var också roligt.

LlliNNN Dammih.

Idag började vi med schemat. Det innebar en regnig torsdag att vi började med matematik. Blev indelade i tre grupper, min grupp fick Susanna som säger mitt namn på sitt... egna lilla sätt. Men hon verkar okej. Sedan var det engelska med Mats som verkar rolig :) Vi skrev om oss själva (Rickard om du läser det här, så förstår du säkert att jag inte var en av dem som skrev minst) På lunchen (som var skitgod) gick vi till Hemköp och köpte varsin 6-kronorschoklad. Fast Angelica ville av nån anledning inte handla själv så jag fick köpa två. Och tjejen i kassan förstod nog inte att den ena var hennes för hon tittade konstig på mig och tänkte ungefär: 200 gram en torsdag! sicken tjockis.
På eftermiddagen hade vi medieproduktion, bara. Först 1 h 45 min grafisk. Gjorde framsidor till våra mappar. Jag och Jocke blev blodiga överallt när vi skrev namnlappar till usb-minnena. Sen hade vi foto. Då skulle vi bara ta kort för att lära oss att lägga in dem i datan. Så jag och Jocke tog jättefula helt oseriösa bilder. Men sen sa fotoläraren Gunnar (som verkar bra) att vi skulle jobba med dem nästa vecka. Bajs.

Alen & Skotten <3

Vad sa hon?

Jag är Angelicas tolk. Så det så. Vi tycker verkligen om GC.

Baloo.

Den mannen kan sjunga alltså! Och ingen tolkar som Me and V. Så det så.

MP1B.

Idag började skolan, gymnasiet. Hamnade i samma klass som både Angelica Virginia och Joakim! Verkar bli nice det här! Imorgon ska vi på fotosafari, låter spännande... hehe. Innan jag började skriva kändes det som att jag skulle skriva massor i det här inlägget. Men nä. Vet inte hur jag tänkte.

!!

Umgås och turista.

Okej, jag hann aldrig skriva om Sölvesborg när jag sa att jag skulle det. Och i helgen var det å-festen så då bidde det ingen tid över för bloggande. Det var rätt så kul, speciellt Nationalteatern. Och jag har inget att se fram emot när jag blir vuxen eftersom jag redan varit inne på Harrys x) (skämt åsido det där med att se fram emot)

I Sölvesborg var det mysigt. Vi hade varannan-dag väder men det gick fint ändå. Rocky fick följa med, han var jätteduktig! :) Vi kom dit på fredagskvällen och Maja välkomnade oss i ösregnet. När vi väl kånkat in oss så träffade vi Ralle också. På lördagen åkte vi ner till Åhus och badade på en strand som fick en att tro att man var utomlands. Men vattnet var en annan femma, sviiiiinkallt! Men fyra dopp blev det minsann (snabba, vääldigt snabba) Sedan käkade vi en lätt lunch och glass inne i Åhus. Det var en rolig tant där vi åt mat. Ralle, mamma och Maja att s.k. Sillamacka. D.v.s. smörgås med sill. Och tanten stod och sa till alla att de skulle ta sillamacka. Och det var jättegott, det kunde hon rekommendera (allt det sa hon på rätt så kraftig skånska) Sedan tillade hon att hon var som hon var, inte som hon borde. Vilken tur för det hade nog ingen listat ut.

Dagen efter var det regnigt. Men då var vi och handlade och Erik och jag rekade inne i Sölvesborg. På kvällen gick vi en promenad i den facinerande bokskogen.

På måndagen började Ralle och Maja att jobba efter 7 veckors semester (lärare, ja) Så då åkte jag, mamma och Erik in till lilla mysiga Sölvesborg och utforskade hela stan med hjälp av en sorts "Gör din egen stadsvandring utan guide-karta" Väldigt hög turistfaktor :) Vädret var soligt den dagen.

Sista dagen öste regnet ner. Men vi vägrade sitta inne, och trotsade vädret och begav oss ut på Hanö. Där gick vi och kollade i bergen, på en fyr, på en stor stensporre, på massa skulpturer mm. Vi var skapligt blöta sen! Det roliga var att när Maja kom hem så sa hon: "Då blev det inget Hanö idag då" Jodå! kunde vi stolt säga, hehe.

På vägen hem på onsdagen så åkte vi bl.a. förbi Norje. Och när vi kom till Kalmar (vi åkte längs östkusten hem) så åkte vi över till Öland och käkade lunch och badade innan vi fortsatte hemåt. I Söderköping stannade vi och åt glass på Smultronstället. Jag åt en hel sandlådehink med spade, och ungefär hela Söderköping såg på. Fem kulor, mjukglass och strössel. Jag var ganska mätt och måttligt sugen på glass efter den portionen. Men gott var det!

Med andra ord, vi har varit riktiga turister. Men det är trevligt det också ibland har jag upptäck :)

Felhänt.

And proud of it! Idag är det, tror det eller ej, de vänsterhäntas dag. Ohlala, meningslöst men ganska coolt. Först sa mamma grattis, men sen ångrade hon sig och sa beklagar ;( Erik skrattade. Och det är hans fel att jag också har börjat säga felhänt. Som att kalla sig själv jävla tard, typ.

Skriver om Sölvesborgsresan imorgon!

Mellandag.

Idag är dagen mellan hemkomst och avfärd. Händer inte alltför mycket. Fixar bara med packning, kameror osv. Jag är ensam hemma också = snabbnudlar och coca cola till lunch (y) men mamma är snart hemma :) Pappa är på väg till Norge...

Våran diskmaskin är sönder, igen! Fast jag har tvättat händerna så luktar jag diskmedel. Blä.

Hemkomst/siffror.

Hyvä Ilta! Idag kom jag hem igen. Känns märkligt att vi var vid stugan så sent som i morse. Men så är det alltid. Har gått sjukt fort, men det har varit skönt som vanligt. Skriver inte så mycket om vad vi har gjort på dagarna så, men lite ska ni ju få veta, lyckostar! en del siffror blir det...

Det finns gott om bromsar i Lintuluoto. Jag har fått 31 st bromsbett BARA på benen. De allra flesta är numera sårskorpor, hmm.. Ni behöver inte kommentera om ni har fler, det bryr jag mig inte om, tyck bara synd om mig. Det får ni.

Det finns gott om gamla Allers-romaner i Lintuluoto. Jag har läst 20 stycken på 10 dagar. Jag snittar alltså 2 om dagen. Det blir tillsammans 3165 sidor. Ni behöver inte kommentera om ni läst fler/mer på lika lång eller kortare tid (fast det tvivlar jag på, i alla fall när det gäller Allers-romaner från 70-talet) det bryr jag mig inte om. Tyck bara att jag är duktig. Var imponerade. Det får ni.

ROMANERNA: Aldrig mer tillbaka, Se till mig som liten är, Bruden bar vitt, Hennes livs dröm, Ingen annan skall få dig, Som flugor kring en sockerbit, Gyllene länkar, Se framåt Cecilia, Lycksökaren, Simmarflickan, Flickan på den vita hästen, Vicky Nästbäst (snyggaste titeln) Timmerkungens dotter, Jagad, Boutique Suzanne, Snöfågeln, Den dolda lyckan, Nattens vittne, Gör som jag säger, Svarta ögon.

En dag cyklade jag och Lisa till kirkkonkylä (kyrkbyn) av oss kallad "byn". Det är närmare 1 mil en väg skulle jag tro.
Det låter kanske inte så långt. Men det finns en hake. Den ena cykeln är typ en halvmeter hög, nästan i alla fall. Plus att den dumpade vi efter en liten bit bara eftersom bakdäcket inte pallade. Så vi cyklade på 1 cykel, som dessutom är från typ 70-talet. Tjenare! Vi ramlade bara 3 ggr. 2 ggr blev vi sedda. Första gången ramlade vi rakt åt sidan precis när en bil åkte förbi (det var ännu inne i skogen) vi + föraren asgarvade. Den gången var roligast. Men vi tog oss dit och åt himmelskt god glass och såg några killar som råglodde tills jag sa MOI! (hej) vi tog oss faktiskt hem också. Ni behöver inte kommentera om ni har cyklat längre på en äldre cykel. Det bryr jag mig inte om. Var bara imponerade, tyck att vi är coola och duktiga, tyck även synd om oss. Det får ni.

Det spelas mycket kort i Lintuluoto. Sista kvällen (bl.a.) spelade jag och Lisa gris, (ni vet när man har en ring och ska ta upp kort så man kan lägga samma färg eller siffra som på kortet som e framme..) Vi vet inte om vi spelade enligt de korrekta reglerna. Men vi tyckte det blev roligast när ringen skulle vara slut för att man skulle kunna vinna. Men om ringen tar slut och man inte kan så får man ju börja om. Så när vi då spelade sista kvällen, då fick vi göra en ny ring 17 gånger. Totalt blev det alltså 18 ringar innan Lisa till slut vann, pust sa vi! Ni behöver inte kommentera om ni tvingats göra flera ringar, det bryr vi oss inte om. Var bara förbluffade och tyck synd om oss. Det får ni.

Det finns gott om mat på finlandsbåtarnas smörgåsbord (Silja Europa dit, Silja Galaxy hem) det är trycka, trycka som gäller. Följande grejer hamnade i min mage:
DIT (Europa): Blomkål, potatissallad, lax, kallskuret, gurka, fetaost, köttbullar, tomat, pastaröra + spagetti, kött, chokladmousse, pannacotta + massor med kolasås, hallon, honungsmelon, vattenmelon och cantaloupemelon.
(Observera att vissa saker togs flera gånger främst förrätter och efterrätter)

HEM (Galaxy) Kall pastasallad, tomat, gurka, sallad m. morot,vitkål och ananas, kallskuret (allt detta 2 ggr) Fetaost, lax och laxpizza (ja ni läste rätt) även detta 2 ggr. Tortellini typ, wok/nudlar, 1 körsbärstomat, köttbullar, kött, blomkål, brocolli, currykyckling, chokladpudding, bärpaj med vaniljsås (2 ggr) Finsk "ugnsost" Cantaloupemelon, honungsmelon och vattenmelon i massor.
STOR besvikelse att Galaxy inte hade pannacotta, och chokladpuddingen var sådär. Men deras varmrätter var outstanding.

Hoppas ni är matgalna, annars är detta mycket ointressant. Det är det antagligen ändå men eftersom vi trycker tonvis med mat när vi äter smörgåsbord och blir apmätta så ville jag berätta vad jag åt.

Ni behöver inte kommentera om ni har ätit mer saker, det bryr jag mig inte om. Tyck bara att jag har ätit massor och att det är imponerande. Det får ni.


Och se nu till att vara imponerade och så vidare så att ni kan kommentera!

CIAO




RSS 2.0